Кількість
|
Вартість
|
||
|
Комплексне добриво на основі спеціального набору амінокислот та екстракту морських водоростей, додатково збагачене цинком, бором, марганцем, молібденом.
Застосовуються з метою стимуляції плодоношення, наливу, дозрівання та покращення інтенсивності забарвлення плодів овочевих, плодових та ягідних культур.
Хімічний склад та властивості:
- Амінокислоти – 10% (100 г/л);
- Екстракт морських водоростей -10% (100 г/л);
- N – 1,5 % (15 г/л);
- Zn – 1,0% (10 г/л);
- B – 1,0% (10 г/л);
- Mn – 1,0% (10 г/л);
- Mo – 0,1% (1 г/л).
- рН – 5,5-7,5;
- Густина – 1,15-1,20 кг/л.
Дія і вплив добрива
Квантум Форт Нокс у своєму складі містить декілька груп біоактивних та стимулюючих компонентів:
- амінокислоти активують біохімічні механізми адаптації рослин, підвищують активність фітогормонів та антиоксидантних ферментів; сприяють накопиченню вуглеводів та синтезу фенольних сполук, чим зміцнюють клітинні стінки та покращують лежкість плодів; стимулюють синтез антоціанів – природних барвників, що забезпечують забарвлення стиглих плодів;
- екстракт морських водоростей містить більш ніж 60 різних компонентів природного походження, а саме макро- та мікроелементи, карбогідрати, амінокислоти, прогормональні сполуки, рістстимулюючі та інші речовини, які підтримують гормональний баланс, сприяють підвищенню загальної стресостійкості, покращенню росту вегетативної маси та кореневої системи, активації фотосинтезу та нормалізації живлення рослин;
- Zn, Mn та B сприяють накопиченню вуглеводів; збільшують синтез фенольних сполук, які мають важливе значення в стійкості клітин до механічних навантажень; активізують фотосинтез; сприяють транспорту цукрів і ассимилятов;
- Mo покращує азотний обмін; знижує рівень нітратів; підвищує вміст білка в зерні; підвищує вміст цукрів та вітамінів.
Кінець цвітіння | Набір маси плодів | Початок забарвлення плодів |
Стимулювання зав’язування плодів | Збільшення розміру плодів, прискорення їх дозрівання, активації біосинтезу пігментів | Посилення інтенсивності забарвлення, підвищення у плодах концентрації цукрів, зміцнення клітинних стінок тканин, покращення лежкості, транспортабельності та якості урожаю |
Норма витрати при позакореневому підживленні: 0,3-0,5 л/100 л.
З метою покращення забарвлення плодів обробку проводять за 1-2 тижні до збирання культури.
Наведені рекомендації не є вичерпними, враховуючи широкий спектр варіантів застосування препарату, можливе його використання в інший спосіб. У разі потреби рекомендується звертатися за консультацією до виробника.
Можливе сумісне внесення Квантум Форт Нокс разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин, що пов’язано з ймовірним підсиленням ефекту фітотоксичності для культурної рослини та антистресового ефекту для бур’янів.
Овочеві культури
Помідори, перець, баклажани, баштанні культури | 2-3 | Початок дозрівання плодів (ВВСН 81-89), з інтервалом 10-14 днів |
Плодово-ягідні культури
Культура | Кількість обробок | Фаза росту і розвитку |
Яблуня, груша, персик, абрикоса, слива | 1 | Кінець цвітіння (ВВСН 67-69) |
1 | Розвиток плоду (молочна стиглість) (ВВСН 77-79) | |
2 | Початок забарвлення - масове дозрівання (ВВСН 81-85), з інтервалом 10-14 днів | |
Виноград | 1 | Кінець цвітіння (ВВСН 63-65) |
2 | Початок забарвлення - масове дозрівання (ВВСН 81-85), з інтервалом 10-14 днів | |
Горіхи, фундук, мигдаль, кизил | 1 | Кінець цвітіння (ВВСН 63-65) |
2 | Розвиток плоду - масове дозрівання (ВВСН 77-89), з інтервалом 10 днів | |
Малина, смородина | 1 | Кінець цвітіння (ВВСН 63-65) |
1-2 | Розвиток плоду - масове дозрівання (ВВСН 75-81), з інтервалом 10-14 днів | |
Полуниці, суниці | 2-3 | Початок дозрівання ягід (ВВСН 81-89), з інтервалом 10-14 днів |